iklan atas

Mari mari mari..

Friday, January 13, 2012

::shopping di jeddah & last day di PRS::

assalamualaikum..

lame aku tak update blog nie mengikut waktu semasa..
ihihiihih..
selalu waktu mekah je..

aku kat sane wat draft kat words..
sebabnye?


aku tak tau bahasa arab tue ape die cakap..
tapi kalo aku klik2 kat situ, tak bukak pon dashboard dlm blog nie..
hasilnye..
aku pon wat la draft dlm word dulu..

yang menjadi masalah lain plak..
bile word aku tetibe je mcm corrupt2..
bukan word aku je..
microsoft office aku la corrupt kot..

bukak je pc hang..
bukak je tetibe pc restart sendiri..
bukan setakat word..
excel, outlook sumer problem..

kadang2 ok, bleh bukak, dpt la update dkt word tue..
uhuhuuhhu..

ok2 topik utama adalah shopping di jeddah..
perjalanan dari mekah ke jeddah amik masa dalam 45min-1jam..
mase kitorg pegi petang tue(tak ingat date bile)
mase tue kamis, org kat sane cuti hujung minggu..
so jalan nak ke sana jammed..
ihiihhiih so amik mase lame skit la br smpi..

mase smpi pon dh nak maghrib..padahal kitorg gerak lepas before asar..
aku mase tue pose..so sampai2 kitorg pon carik restoren utk berbuka pose..
kitorg gi satu coaster, bile sampai pecah2 laa..

aku jalan dgn Dr Azah, Dr Sadhana dan juga Dr Suza..
seronok kenal dgn doktor2 nie..
baik, lemah lembut jee..

kitorg pon berbuka puasa bersama2..
lgpon bukan dpt shopping pon mase maghrib..
sbb kedai sume tutup utk solat berjemaah..

::ada si raja bakso di jeddah::ihihihi
kat jeddah nie macam maju laa..
mcm jalan2 dkt KL..
ihihihihi..
kat sane pon org pompuan ade yg tak pki tudung..
mule2 aku pon kompius..
sbb dkt sane kan..
tp takpe laa..
ihihihih..

katenye sbb jeddah tu Tanah Halal, so takpe tak pki tudung..
Mekah tu Tanah Haram..
kate mereka laa..
uhuhuhuhu..

kat jeddah nie kalo nak seronok, beli barang2 mcm jam, perfume..mende2 yg ade tax..
kat jeddah takde tax..so dorg beli jam murah..
perfume pon murah..
yg original ok..ihihihih..
pastu sini jubah2 die more exclusive banding dgn mekah n madinah..
tapi harga mahal laa..
sr5++..
uhuhuhu tp memang lawa2..beli wat gi dinner ok laa.. :)

ok2 shopping kat jeddah nie tak byk cite sgt sbb pic byk dkt camera Dr Azah..
uhuhuhuhu..tak copy pon pic before balek hr tue..
takpe2 t mintak dgn die balek..ihihihih..

so next is pasal penutupan PRS..
mase hari2 akhir kat sini, dorg dah kemas2 wad, bilik penginapan semua..
so semua bende2 kat prs dibalut dan dibungkus termasuk la motosikal, katil2 pesakit sume..
hiihihih..
semua nie akan dibuka balek untuk kegunaan haji next year..

::motor pon kene balut:: 
::peace yaaallll:: 
::ok nie drama king::

pastu mase akhir2 nie..
system dah tak gune dah..
so most of our time kene jd PA penyelia..
ihihihihih..

ade je kene wat..
wat statistik, compile nama staff yg dah balek..
bile dorg balek, sape yg balek dulu..
semua dalam tangan aku masa tue..
aku yg tau dulu..
hahahahahahahaha..(gelak jahat seyy)

::Penyelia Operasi Mekah 1432H:: ihihihihi ampun Haji Dr Azhar.. :) 
::dgn ayah Haji Robi::
aktiviti tambahan mase dkt mekah hr tue..

tgk bola..
malaysia lawan indon..
ahahahaha..aku je la siti rahmah yg layan bola kat situ..
kitorg tgk online live dari internet..

anjuran Dr Esa and Hasrol selaku penjaga skrin..
ahahaha..

:: semangat Malaysia di Tanah Arab:: 
::Penganjur kita:: 
:: aku join 1st half je..dorg nie over tgk bola..ihiihhi::

oklaa tue jee...t next entry will be Tawaf Wida.. uhuk uhukk



2 comments:

  1. drama king .. haha tak bleh blahh hahaha

    ReplyDelete
  2. ihihih awak kan memang drama king.. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...