iklan atas

Mari mari mari..

Monday, January 30, 2012

Bye2 Put2..Put2 Bye2

Assalamualaikum..

ahahahah tajuk ntah pape..
actually tak tau nak bg tajuk ape..
bleh ehh mcm tue?

sbbnye mcm nie..
aku tgh berusaha nak MEMBERHENTIKAN aish dari pakai pacifier..
ok name pacifier aish nie adalah PUT2..
ihihihi..

mase mule2 melahirkan aish dulu, aku memang niat takmo die pakai put2..
bile org letak2 put2 dkt aish, memang aku berangin satu badan..
uhuhuhuh..
ye aku tau pki put2 nie baby lebih tenang, tdo pon senang..
tapi aku tak suke..hubby pon tak suke..
tp put2 memang ade la dlm simpanan sbbnye hadiah set2 botol avent yang org bagi,
mmg ade pacifier 1..

::put2 aish::

bile dgn aku mase dlm pantang, mmg aku tak bg aish pki pon put2..
kdg2 ade la yg sumbat2 put2, aku nmpk je aku jd DIBO THE DRAGON..
ahahahha
::comel skit jd dibo::

tp, bile hantar aish dkt bbsitter, die mmg request put2..
uhuhuhuh..sedih aku..
aku ckp dgn akak tue, jgn bg slalu sgt ye kak..
tp, biase laa..utk senangkan die jage, put2 je laa..

so dah 2thn nie, beberapa kali jugak la kitorg beli put2 utk aish sbb asek ilang je..
kalo takde put2, subhanallah tak dpt nak layan die nye nangis tak dpt tdo..
uhuhuhuh..

skang nie bile dah besar, aku ada masalah nak berhentikan aish dari pki put2..
actually aku dah start berhentikan die pki put2..
bile siang, die leka main, ok laa sbb die khayal..
tp bile datang time die nak tdo..
perghhh mencabar weii dgr die melalak dkt tepi telinge..
uhuhuhuuh..

die nye merengek2 melalak2 tue mmg subhanallah laa..
ketap bibir jugak aku tahan geram..
die asek ulang2...
"nak put2..nak put2..nak put2" smpi la kau rase mcm nak gigit je bdk tue..
kadang smpi pening pale aku tahan marah..
aahhahaha..

kalo dgn atok, mmg dpt la put2 kan? dgn aku, sori laa...bukan nak seksa die, tapi aku nak stopkan die..
bile die nak put2 je, aku ckp je apek amik..
ihihihih..
tp aish nie kan, bile die nampak mane2 apek or org yg agak2 tua,
die ckp dpn org tue, "apek, nak put2 aish", sambil tgn wat mcm nak brg..
takpun die ckp "apek amik put2", pastu tunjuk2 org tu..
perghh..tu lg kau kene tahan muke malu kan?
ahahahhaha..

(padan muke kitorg gak sbb asek ckp apek yg amik put2 die..ahahahah)

so aku carik la video nak stopkan aish nye obses terhadap pacifier nie..
jumpe la nie..
video

so bile2 die carik put2 die,
aku terpakse la bukak video nie,
tukar la Binky tu jadi Put2.,

alhamdulillah so far berhasil..die teringat2 gak, tapi aku wat dek je..
aku ckp je apek buang..
kdg2 aku ckp je papa bawak balek eneng..

nie dah hr ke5 cabaran aish dan put2..
3hari pertama tue, aku bg lagi put2 bile die dah kemarok sgt..
tp wikens hr tue, mmg aku tak bg dah..

atok n nenek dah bising2 sbb budak tue tak keruan nak tdo..
dok kecop2 mulut, garu2 pale tak dpt nak tdo..
kdg2 tgh malam die bgn carik put2 die, aku wat keras je tdo..
uhuhuhuhuh..

sian memang sian tp aku terpaksa..
harap2 by nextwik, die dah tak ingat dah put2 die nie..
oklaa..


P.S: korg ade tips tak nak berhentikan pacifier nie?


2 comments:

  1. HAHA! COMEL SGT YG PART PEGI MINTAK PUT2 KAT APEK TUU!
    cha pulak dulu aku yg paksa pakai pacifier sebab dia susah nak tido. asik nak kemam tetek je pingsan aku. mmh tapi dia tanak. dia isap kejap2 je. time dia hisap tu aku pulak macam happy haha boleh?
    tapi kejap je kot. dia abis susu, aku ganti pacifier n put her to sleep. dia lena dia lepas. tapi kalau bagi hidup2 ni tanak dia. ari tu ada beli yang baru tapi dia tanak pon. pastu tak hisap dah sampai sekarang. lega aku.
    boleh tu aish. yg kau buat tu dah betul dah. kentalkan hati!

    ReplyDelete
  2. ahahahah..ederq..kalo die lepaskan put2 mase tdo, oklagi..nie die mcm gigit tau..takde nye put2 tu dpt terlepas sendiri ke ape..ahahahha..kdg2 kitorg slow2 la tarik put2 dr mulut die, ko tak tgk die nye amukan..ahahahahaha laju2 je sumbat put2 masuk dlm mulut die balek..ahahahahah..

    tp tue laa dah 5hr aku asek kene jerit je dkt telinge..ahahahaha..tabah2..pahala2..amiin...ahahaha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...