iklan atas

Mari mari mari..

Tuesday, January 31, 2012

Demi masa depan kami :)

Assalamualaikum..

Sejak join biz PB nie kan, aku rase mcm semangat lebeh nak wat mende nie betol2..
ntah aku rase aku patut push diri aku utk wat mende nie betol2..
sebab..
aku pernah luahkan dkt SINI dulu..
aku kompius ape yg aku nak sebenarnye?

actually aku ade dpt offer kerje dkt Penang baru2 nie..
tp aku tak tender pon dgn company skang..
mase tue aku suke sgt sbb aku pk2 harapan nak dkt dgn suami dah ade..
kitorg boleh start hidup baru kat sana..
tapi..aku terpaksa tolak lps diskas2 dgn suami aku..
walaupun aku rase tue peluang aku utk lebih dkt dgn suami..
tapi aku tolak peluang tue..:(

aku tak nyesal tp ralat gak laa sebab kene tunggu lagi bile peluang utk suami balek ke johor ataupon aku dpt keje kat penang..
uhuhuhu..

so, lepas aku pki PB, and aku memang sgt2 teruja dgn hasil yg aku dpt dr pemakaian PB nie,
husband aku pon suggestkan aku join this biz, under Isma.
aku mule2 mcm HAAAAA???

serius ke nie? aku tanye die byk2 kali..
walaupun aku pernah ckp dkt die, "susah2 wat bisnes je laa..sendiri jadi bos" 
ihihihih..
tapi, ckp je laa..
nak wat btol2 belom tentu lagi..

sebab sebelum nie pon aku pernah gak wat bisnes kecil2an..
aku dgn husband wat bisnes before kitorg kawen dulu..
ihihihihi..
alaa jual pati perfume comel2 yg wangi tue..
::perfume nie la aku jual dulu..bau sedap::

mase tue, aku jual dkt kawan2 opis je..
and mase tue pon sambutan menggalakkan arr..
ahahaha tp kawan2 aku je la yg beli..
takde la nak promo sgt2 pon sbb aku jual pon sbb suke2..

pastu aku dgn husband aku terjebak plak dgn bisnes sabun comel yang wangi..
mase tue aku jd dealer sambilan kak Adjem..
takde la aktif sgt tp ade la order sabun2 comel dgn die..
pastu husband aku smangat, blaja wat sabun dgn kak adjem(secara maya)
then wat la sendiri2...senang je..ihihihih..
::salah satu koleksi kak adjem::

kadang2 dapat la tempahan sabun masa kawan tunang, besday..tp dalam kuantiti yang sedikit je..
aku pon tak buat btol2 mende nie sbb mase tue ade ape ntah masalah aku..
uhuhuhuhu..

so bile husband dah bg permission utk jual PB,
aku mcm nervous gak..tp at the same time aku seronok..
sebabnye..

1) dapat izin dari suami sendiri, dan die pon menyokong ape yg aku buat, and so far die yg byk tlg aku..tq syg..<3

2) aku memang nekad nak ubah hidup keluarga aku ke arah yg lebih baik..nak tgk anak2 membesar dpn mata mmg impian aku, tp slow2 laa..kita merancang, Allah yang tentukan.. :)

3) aku nak ada financial freedom, bukan la aku tak syukur dgn ape yg ade skang..tp kalo kita usaha lebih skit, dapat pon lebih, tak salah kan? lagipon skang nie semua pon memerlukan RM..

4) aku nak ada masa dgn keluarga..lebeh2 lg dgn suami aku..takkan smpi bile2 kitorg nak berjauhan mcm nie kan? so, aku kene sacrifice laa dgn wat sumthing, so aku bleh dpt duduk penang dgn die and Aish..doakan aku ye kawan2..

5) aku dah pki PB, aku dah dpt kesihatan dan kecantikan yang Insyaallah lebeh baek dari sebelom nie..so aku nak share dgn semua wanita2 yang ada masalah kesihatan mcm senggugut, endometriosis, susah nak mengandung, keputihan, sakit badan, dan byk lg sebenarnye, utk gune PB nie..kalau seblom nie memang aku pon tak percaya dgn produk nie, tp lps guna, memang PB membantu..
kebanyakan testimonials pasal PB adalah testimonial +ve..so tak perlu la nak ragu2 dgn produk nie..

6) utk kawan2 yg kenal aku tp masih ragu2 dgn PB nie, korg jgn la risau..aku dulu mcm tue gak..lastly jumpe kezen sendiri yg pki PB(sbb utk mengandung..nanti aku wat entry pasal nie), baru aku mcm percaya..kezen aku tak jual PB pon..tp die pomot dkt kawan2 die yg ade masalah kesihatan, alhamdulillah semua pon dapat kesihatan yg lebih baik..:)

oklaa..nanti aku wat entry pasal my own cousin k? alhamdulillah die dpt baby lps pki PB dengan cara yg teratur..dan sgt kurus lps bersalin sbb berpantang pki PB je..aku pon tak tau die berpantang pki PB, dan mmg kagum la apsal die kurus..ihihihihi..

so sape2 yang nak tanye pasal PB atau yang berminat nak join our team FABULOSITY, jangan malu2 utk email me
lola_kynai@yahoo.com
atau call/msg
012-6891643

P.S: "Kegagalan pertama, tidak ianya terus gagal: tetapi ianya kan membangkitkan cita cita yang bersemangat lagi teguh bagi sesiapa yang pernah mengalaminya" - COPIED



Monday, January 30, 2012

Bye2 Put2..Put2 Bye2

Assalamualaikum..

ahahahah tajuk ntah pape..
actually tak tau nak bg tajuk ape..
bleh ehh mcm tue?

sbbnye mcm nie..
aku tgh berusaha nak MEMBERHENTIKAN aish dari pakai pacifier..
ok name pacifier aish nie adalah PUT2..
ihihihi..

mase mule2 melahirkan aish dulu, aku memang niat takmo die pakai put2..
bile org letak2 put2 dkt aish, memang aku berangin satu badan..
uhuhuhuh..
ye aku tau pki put2 nie baby lebih tenang, tdo pon senang..
tapi aku tak suke..hubby pon tak suke..
tp put2 memang ade la dlm simpanan sbbnye hadiah set2 botol avent yang org bagi,
mmg ade pacifier 1..

::put2 aish::

bile dgn aku mase dlm pantang, mmg aku tak bg aish pki pon put2..
kdg2 ade la yg sumbat2 put2, aku nmpk je aku jd DIBO THE DRAGON..
ahahahha
::comel skit jd dibo::

tp, bile hantar aish dkt bbsitter, die mmg request put2..
uhuhuhuh..sedih aku..
aku ckp dgn akak tue, jgn bg slalu sgt ye kak..
tp, biase laa..utk senangkan die jage, put2 je laa..

so dah 2thn nie, beberapa kali jugak la kitorg beli put2 utk aish sbb asek ilang je..
kalo takde put2, subhanallah tak dpt nak layan die nye nangis tak dpt tdo..
uhuhuhuh..

skang nie bile dah besar, aku ada masalah nak berhentikan aish dari pki put2..
actually aku dah start berhentikan die pki put2..
bile siang, die leka main, ok laa sbb die khayal..
tp bile datang time die nak tdo..
perghhh mencabar weii dgr die melalak dkt tepi telinge..
uhuhuhuuh..

die nye merengek2 melalak2 tue mmg subhanallah laa..
ketap bibir jugak aku tahan geram..
die asek ulang2...
"nak put2..nak put2..nak put2" smpi la kau rase mcm nak gigit je bdk tue..
kadang smpi pening pale aku tahan marah..
aahhahaha..

kalo dgn atok, mmg dpt la put2 kan? dgn aku, sori laa...bukan nak seksa die, tapi aku nak stopkan die..
bile die nak put2 je, aku ckp je apek amik..
ihihihih..
tp aish nie kan, bile die nampak mane2 apek or org yg agak2 tua,
die ckp dpn org tue, "apek, nak put2 aish", sambil tgn wat mcm nak brg..
takpun die ckp "apek amik put2", pastu tunjuk2 org tu..
perghh..tu lg kau kene tahan muke malu kan?
ahahahhaha..

(padan muke kitorg gak sbb asek ckp apek yg amik put2 die..ahahahah)

so aku carik la video nak stopkan aish nye obses terhadap pacifier nie..
jumpe la nie..
video

so bile2 die carik put2 die,
aku terpakse la bukak video nie,
tukar la Binky tu jadi Put2.,

alhamdulillah so far berhasil..die teringat2 gak, tapi aku wat dek je..
aku ckp je apek buang..
kdg2 aku ckp je papa bawak balek eneng..

nie dah hr ke5 cabaran aish dan put2..
3hari pertama tue, aku bg lagi put2 bile die dah kemarok sgt..
tp wikens hr tue, mmg aku tak bg dah..

atok n nenek dah bising2 sbb budak tue tak keruan nak tdo..
dok kecop2 mulut, garu2 pale tak dpt nak tdo..
kdg2 tgh malam die bgn carik put2 die, aku wat keras je tdo..
uhuhuhuhuh..

sian memang sian tp aku terpaksa..
harap2 by nextwik, die dah tak ingat dah put2 die nie..
oklaa..


P.S: korg ade tips tak nak berhentikan pacifier nie?


Friday, January 27, 2012

Premium Beautiful Corset

Assalamualaikum..

hari nie just nak share pasal produk nie..
korset Premium Beautiful..

PAKAIAN DALAM PEMBENTUKAN BADAN PREMIUM BEAUTIFUL membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang. Memberikan kesan secara serta merta dengan selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat, melakukan pembedahan dan senaman.

Kelebihan kualiti kain Premium Beautiful :
· Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan rangka badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisme.
· Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama.
· Kuasa regangan dalam semua hala. Dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubahkan rekabentuk asalnya.
· Sinar infra merah jauh yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan tumbesaran buah dada.

COLI PENDEK - SHORT BRA



Ciri-ciri produk:
·     3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya di kedudukan yang betul.
·     Diperbuat daripada fabrik Akwatek dan Akwadyne yang sebati dengan air dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (Far Infrared Ray) yang direka khas berdasarkan kajian daripada bidang ergonomi. Menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolism, meningkatkan keanjalan payudara dan menggalakkan pertumbuhan payudara.
·    Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menegak dan mengukuhkan kedudukan payudara.
·    Reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan dapat meningkatkan garis payudara dan menyokong bahagian dada.
·   Reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian belakang pula dapat mengurangkan lemak di bahagian belakang badan.
·  Bentuk "U" yang direka pada bahagian belakang badan dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
·  Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian.
·   Mempunyai kuasa regangan dalam semua hala yang dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubah reka bentuk asalnya.
·   Pad dada yang direka khas dapat membentuk payu dara yang lebih mempesona.
·    Reka bentuk yang elegan menonjolkan keunggulan produk.
Cara pemakaian yang tepat:

·    Tetapkan puting pada bahagian tengah cawan coli.
·    Bongkokkan badan sebanyak 45 darjah dan pasangkan cangkuk.
·   Tumpukan lemak di sekitar buah dada ke dalam cawan coli.
·    Selaraskan tali coli. (pastikan satu jari boleh melepasi bawah tali coli)
·     Pemeriksaan sendiri.

COLI PANJANG - LONG BRA

Fungsi:

· Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
·    Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
·   Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.
·   2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
· Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.
· Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
·   Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.
·     Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

SELUAR DALAM PANJANG - LONG GIRDLE


Fungsi:

·     32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
· Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.
·  Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
· Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.
·  Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.
·  Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.
·   Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
·    Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
·  Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.

BENGKUNG PINGGANG - WAIST NIPPER


Fungsi:

·    Tujuh batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
·   Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
·     Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
·     Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
·   Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
·     Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.



Pengalaman sepanjang pakai korset nie, takde la susah sgt pon..yang penting size kene betol, dan selesa dipakai..nak ke toilet pon senang(rasenye rmi yg pk kalo pki korset susah nak ke toilet kan? ihihihih) aku dulu pon berfikiran mcm tue..tp so far, ok..senang dan mudah..(erk bukan same je ke maksudnye? ihihhihi) 

lagipon size PB nie ikut kita nye body measurement..bukan la saiz s,m or l mcm tue..tak..kita kene ukur, then tgk size mane yg dlm range body measurement kita, then test pki dulu..sedap ke tak dkt badan..kalo tak sedap dan tak selesa, u can try other size(range dekat2 size yg di try before tue) smpi selesa, br la pk nak beli ke tak..jgn pki beli je weii kalo tak selesa, tak sedap dkt badan, jln pon dh mcm robot..tu seksa namenye..bukan seksi..ihihihih..

oklaa..kalo sesiape yang berminat nak tau pasal PB, u can pm me at FB or email me at lola_kynai@yahoo.com..call pon boleh tp after office hour/lunch break je la kalo nak call pon..my office bawah tanah, takde coverage..msg pon bagus gak, i'll call u back..012-6891643..

Kalo ade yang ragu2 pasal produk nie, just bgtau je tang mana yg ragu2 tue k? i'll explain more details..i pon jual pb sbb percaya on the product..no worries k? 

till then, tata



Thursday, January 26, 2012

Dapatkan set PB with your own budget

Assalamualaikum

Ramai yg PM my FB tanya pasal harga..
ada yg nak tau ape rebate price, ape cash installment, ade yg nak beli PB tapi harga mahal, cemane?

ok same with me mase mule2 nak beli dulu..
memang mahal..hubby pon bising bile bgtau harga korset PB nie..
our last option is beli PB BILE ade BETOL2 testimonials yang hubby nampak kesan depan mata oleh org yang HUBBY KENAL, which is my own cousin, baru die izinkan beli, walaupon tau this product mahal..(yang nie nanti I share with you tentang my cousin's experienced wearing PB)

ok..Harga retail PB adalah mcm jadual dkt bawah nie..
SIZE
HARGA
Kecil
RM2,400
Besar
RM2,600


 Alamak mahalnye? cemane nak beli PB?

ihihihi korang jgn risau..I pon tak beli segedebuk bayar full cash..ada beberapa pilihan pembayaran yang korang boleh pilih, ikut kesesuaian budget masing2..jangan risau..PB skang nie adalah produk mampu milik tau..
semua wanita kat luar sana mesti ade satu..utk jaga kesihatan dan kecantikan kita..

Bukan untuk org lain, jaga kecantikan dan kesihatan kita untuk suami dan anak2..tue yang penting..So refer table dkt bawah nie supaya lebih paham..

METHOD
BAYARAN
PERIOD
HARGA*
REBATE **
PRO/CONS
Full cash
PENUH

RM2,000 (K)
RM2,200 (B)
RM225 per set
RM1,000 =3 set
Eligible for rebate BUTneed to pay full sum upfront. HIGH cashflow.

TOTAL PB COST =RM1,775 (K) RM1,975 (B)
Credit Card
PENUH

RM2,000 (K)
RM2,200 (B)
RM225 per set
RM1,000 =3 set
Eligible for rebate andEASYPAY/INSTALMENToption usually available from the bankHOWEVER,
bank
may impose some interest e.g
CIMB (3% one-time charge =RM60 for 10 months instalment)

So in the first month u par RM200+60, then subsequent month RM200 only. But in 1stmonth, offsetting the RM225 rebate, effectively u only pay RM35

TOTAL PB cost = RM1,835 (K), RM2,035 (B)

*** please check with your respective credit card provider on the interest imposed.
Cash instalment
ANSURAN
1-6 Bulan
RM2,000 (K)
RM2,200 (B)
No rebate
More applicable to those without credit card/ can’t apply RHB easy


7-12 bulan
RM2,400 (K)
RM2,600 (B)
No rebate
More applicable to those without credit card/ can’t apply RHB easy
RHB Easy Loan
PENUH

RM2,000 (K)
RM2,200 (B)
RM225 per set
RM1,000 =3 set
Eligible for rebate loanMAY/MAY NOT be approved, and there isINTEREST charged by bank.

Refer notes **** below.

NOTES:
* harga untuk pilihan bayaran PENUH, I akan jual dengan harga pengedar , i.e harga yang I beli terus dari stokis. Rationalnya, takde risk/exposure untuk I, sebab uols bayar lump sum kan, and sebagai benefit orang yang bayar lump sum, I tak ambil untung runcit.


Same thing for the people yang ambil instalment kurang 6 bulan; I still charge harga distributor, sbb less risk untuk I.

Cuma those yang ambil instalment panjang, I kena charge harga retail, sebab, cash instalment ni means that kitorang as distributor dahulukan our money to buy u the set..so uols kire bayar direct to the dealer ye. Hai-O takde buat cash instalment mcm ni…so that’s why PB sets untuk cash instalment ni limited sikit..

** Rebate will be banked in on the 10th of the following month i.e let’s say uols beli dgn I esok 27/1/2012 , so I akan charge RM2,000/2,200 in cash/credit card to you first. U will get the rebate on 10/2/2011
As this is not a discount, so rebate tu hanya akan dapat selepas sales tu dah finalise ;)

**** RHB EASY procedures
RHB Easy nie adalah from RHB. Easy-Pinjaman Ekspres - Personal Financing

Require access to funds urgently? Wait no longer. Bring along your MyKad and head to the nearest Easy branch to apply for a personal loan and obtain instant approvals and loan disbursement. Unique features:
* No documentation required
* On-the-spot approval and disbursement in less than 10 minutes
* Flexible Personal Financing amounts from RM2,000 to RM50,000
* Low monthly installment amount from less than RM60 per month
* Flexible loan repayment tenure of up to 5 years (60 months)



Biasa lah, untuk loan, memang ada interest charged by bank – and lebih tinggi semakin lama period uols ambil. TAPI, untuk mereka yang nak pakai PB tapi risau pasal cashflow, option nilaa yang paling murah instalmentnya, paling rendah RM58 sebulan.
Let’s say uols ambil 12 bulan instalment kan , total instalment paid :RM189 X 12 = RM2,268 – RM225 (rebate)
TOTAL PB cost =RM2,043(K) RM2,243(B)
Still OK, not bad jugak, sbb still murah dari harga retail PB RM2400 (K) RM2,600 (B)

Hopefully uols clear sikitlaa dengan clarification I dalam entry kali ni kan…sebab tu I cakap, Kitorang boleh arrange the harga based on your financial capabilities.
Barang baik, memang mahal sikit, BUT you will not regret this one time worthy investment..

So, book your set now, sebelum promo utk rebate off..dapat jimat skit..even I pon beli bayar ansur2, dan hasilnya, I memang satisfied sgt dgn produk nie..hubby pon tenang hati bile mende mahal yang die laburkan memang beri hasil positif terhadap kesihatan dan juga kecantikan isteri die..ihihihih..

Email me for appointment/nak tanye pape k? jangan malu2..

lola_kynai@yahoo.com
FB : Syiekin Azam
012- 6891643

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...