::the BEST thing about ME is YOU::

iklan atas

Mari mari mari..

Wednesday, November 12, 2014

Contact Me

This is STICKY POST..Please scroll down for more updated entries.. :)

ATTENTION

JUST TO INFORM THAT, I ONLY CAN BE CONTACTED AS PER TIME BELOW (SINCE MY OFFICE IS UNDERGROUND, SO COVERAGE TAKDE LA :( )

WEEKDAYS:
MONDAY - FRIDAY : AFTER OFFICE HOUR (PROBABYLY AFTER 5PM)

WEEKENDS/PUBLIC HOLIDAYS: 
ANYTIME, INSYAALLAH I WILL RETURN YOUR CALL/SMS IMMEDIATELY :)

KALAU ADA YANG NAK CALL/SMS DURING MY OFFICE HOUR, BOLEH JUGAK, TP SYIEKIN HANYA DPT RESPOND BACK LPS KELUAR DARI OFFICE YE..

IF YOU NEED FAST RESPOND DURING MY WORKING TIME, PLEASE DROP AN EMAIL/PM MY FB, INSYAALLAH, TAKDE MASALAH :)

lola_kynai@yahoo.com

FB : Syiekin Azam




Tuesday, November 11, 2014

rasa hati ini

Assalamualaikum..

mmm lama sangat dah aku tak update blog..setakat auto publish post dari instagram, tak kire la kan dalam aktiviti update blog..uhuhuhuhu..

banyak sebenarnye yg aku nak cite..yg aku nak share dalam blog..tapi bila aku nak update, aku terfikir, perlu ke aku update cerita2 semua tu? korang pernah rasa tak cemane rasa bila kau dah taip panjang2, pastu bile kau nak post sumthing, tak kesah la dkt facebook ke, dkt wasap ke ataupon dalam blog, pastu kau delete semua tu? pernah tak korang rasa macam tu? ke aku je yg berperasaan mcm tu mmm.. :sigh:

contoh la kan, aku nak cite pasal rumah..progress rumah..bila aku dah taip banyak2, aku delete semua tu sbb aku takut mcm ada unsur2 riak yang tak disengajakan dari aku sendiri bila org lain baca..mungkin aku maksudkan A, tapi yang dibaca oleh orang lain jadi B..aku tak nak mcm tu..tp bukan aku nak bangga pon aku dah ada rumah..belom duduk pon belum siap pon lagi..cuma tu laahh aku berperasaan mcm tu..

pastu nak cite pasal biz..kau tau kan konsep biz ni bila kau update macam2, bila kau promote apa yang kau buat, Insyaallah customer akan datang cari kita..tak kisah la haio ke shaklee ke jual baju ke jual kek ke..konsep menjual rasanya semua sama..kau promote, org tau kau jual sumthing, org nak beli ape yg kau jual tu, org contact kau, so ada proses jual beli dkt situ..tapi kan sekarang ni, aku tak tau nape..bila aku nak update sumthing berkaitan dgn biz, aku rasa mcm sumthing..tp alhamdulillah so far aku tak mengupdate pape dkt blog/facebook page biz aku ni, alhamdulillah rezeki dari org membeli tu ada..aku percaya rezeki tu memang ada semuanya dari Allah..tinggal kita usaha nak atau tak..mungkin kalau aku lebih kerap buat post tentang biz(iaitu produk atau testimonial), lebih ramai yang ingin membeli(macam zaman awal2 aku rancak update macam2 tentang biz)..

sekarang ni, aku masih lagi berbiznes, aku jual haio, aku jual shaklee, aku jual barangan lain gak mcm baju budak etc..ok pasal haio and shaklee, ade yg tanye aku, aku buat ape sebenarnye..haio ke shaklee? ahahahahaha..ok mcm ni..haio memang aku tak pernah stop pon menjual sbb repeat customer tu ade..cuma mungkin sbb aku dah tak update pasal haio, tapi banyak update pasal shaklee, org ingat aku beralih arah..die mcm ni..tau kan ape kelebihan bila kau jadi ahli sesuatu organization? maksudnya bila kau daftar ahli haio, shaklee, avon, tesco, jusco, ape lagi, kau ada kelebihan utk beli dgn harga ahli, kau ada peluang utk dapat rebate, kau ada peluang utk redeem sumthing bila kau cukup point..cth shaklee and haio kau dapat bonus laa..cth jusco card, bila cukup point kau boleh la redeem barang2 kan? mcm tu laa..alang2 aku pon memang makan shaklee dari dulu(dulu beli dgn harga jual dari Kak N), so bila aku daftar jadi ahli shaklee, aku dapat la membeli stok shaklee aku dgn harga ahli..paham? bukan nye aku tamak pon nak kaut bonus dari dua2 tu..tak besar mana pon bonus aku ni ihihihihih..sama la kalau kau buat kad tesco, kad jusco, kad mesra ntah ape2 kad lg..kalau ade kelebihan utk kau jd ahli, kau jd la ahli..kalau ade famili atau kawan2 kau nak beli produk shaklee or haio, kau belikan lah guna kad ahli kau..

mmm ape lg ehh? ok pasal anak..yang ni memang aku sensitif bila org tanye2 pasal bila aish nak ada adek..aku paham keterujaan orang sekeliling bila anak kita dah makin besar, tapi kita belom ada tanda2 nak ada isi selain lemak tepu, mesti semua excited bila lagi? bila lagi? ok paham..aku apetah lagi, keterujaan tu lagi laa melampau sampai bila aku lambat period mule lah menggelabah aku ni pregnant ke? ke ape? dah la aku kerap dapat simptom2 mcm org mengandung kalau aku delay period..gile kau tak stress ke aku yang mengalaminya..setelah 2tahun aku berperasaan mcm org psycho asal lambat period je aku menggelabah, sekarang baru aku sedar diri..perit memang perit bila kau delay period 3bulan, (aku tahun ni cycle period memang caca merba walaupon aku pakai PB, ihihihihihi mungkin kah PB aku dah takde FIR? ) pastu kau ade simptom2 loya, pening, nak muntah, perut boncet dari biasa(ahahaha maybe ada isi lemak tepu), sekali bila period, kau frust nonggeng2..perghh pedih oo rasa hati..nak menangis, nak menjerit pon ada..setiap kali period laa laki aku kene ingatkan aku belum ada rezeki, belum masanya lagi, macam2 lahh..mmm..sekarang baru aku biarkan je..kalau aku delay period, kalau dah lebeh sebulan then aku buat UPT negatif, aku paham lah maksudnya ape..memang takde isi la tu..so aku layankan lah loya2 pening tekak masam ke ape ntah lagi rasa mcm ibu mengandung tu, aku layankan aje..dalam hati pon aku redha je sbb bila kau buat test negatif, kau still rasa2 pelik2 mcm tu, takde la rase pedih hati yang nak nonggeng2 tu..korang doakan aku ye kawan2..

mmm panjang pulak kali ni..dah laahh blog tak berupdate, takde org bace pon..saje je emo ptg2 ni..ihihihihih..oklaaa bye


Monday, November 10, 2014

Instagram : syiekinna



Kejap je dh nak setahun, dah dpt pamplet pendaftaran student baru 2015 tadika #mukminimtiyaz ..ingat lg lastyear sebok carik sekolah utk #aishzhafran ...nextwik dah nak grad anak mama ni..ihihihihi.. Plus ada program cuti sekolah "smart solat"..sapa yg berminat nak hantar anak gi program ni boleh contact ustazah aish ni k? Insyaallah #aishzhafran pon akan gi program ni.. #syiekinazam #mamafaizzhafran


Saturday, November 1, 2014

Instagram : syiekinna



Recommended seminar utk semua.. Seminar transformasi keluarga "Jalan menuju jannah" ..semoga kami berdua mendapat manfaat dari program hari ni amiiinn..rugi plak tak bawak #aishzhafran hari ni.. #syiekinazam #mamafaizzhafran


Wednesday, September 24, 2014

Instagram : syiekinna



Comel kan? Nak gak painting comel mcm ni? Giiii terjah @studio_azreen mesti korang rambang mata hewhewhew... #syiekinazam #studioazreen #mamafaizzhafran


Thursday, August 28, 2014

Instagram : syiekinna



"Alone we can do so little, together we can do so much" - Helen Keller <3 #syiekinazam #mamafaizzhafran #officemate #friends


Thursday, August 21, 2014

Instagram : syiekinna



Tikus dah kene perangkap ;p #syiekinazam #mamafaizzhafran


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...