::the BEST thing about ME is YOU::

iklan atas

Mari mari mari..

Wednesday, November 12, 2014

Contact Me

This is STICKY POST..Please scroll down for more updated entries.. :)

ATTENTION

JUST TO INFORM THAT, I ONLY CAN BE CONTACTED AS PER TIME BELOW (SINCE MY OFFICE IS UNDERGROUND, SO COVERAGE TAKDE LA :( )

WEEKDAYS:
MONDAY - FRIDAY : AFTER OFFICE HOUR (PROBABYLY AFTER 5PM)

WEEKENDS/PUBLIC HOLIDAYS: 
ANYTIME, INSYAALLAH I WILL RETURN YOUR CALL/SMS IMMEDIATELY :)

KALAU ADA YANG NAK CALL/SMS DURING MY OFFICE HOUR, BOLEH JUGAK, TP SYIEKIN HANYA DPT RESPOND BACK LPS KELUAR DARI OFFICE YE..

IF YOU NEED FAST RESPOND DURING MY WORKING TIME, PLEASE DROP AN EMAIL/PM MY FB, INSYAALLAH, TAKDE MASALAH :)

lola_kynai@yahoo.com

FB : Syiekin Azam




Wednesday, July 23, 2014

Instagram : syiekinna



tq boss!!! ketas ijau tu penting taaauu ihihihi ..ehh plus sepit #bear .. #wafercube #greenlover #syiekinazam #mamafaizzhafran


Monday, July 21, 2014

Instagram : syiekinna



kad raya #aishzhafran utk #bff firdaus dekat sekolah #mukminimtiyaz .. #syiekinazam #mamafaizzhafran #ramadhan #syawalp


Monday, July 7, 2014

Pemilihan Kontraktor untuk renovation rumah

Assalamualaikum..

hari ni cite pasal rumah..emm nampak gaya jiran2 tetangga kebanyakkannya dah mula dengan renovation rumah..kitorg tak buat lagi..sebab utamanya tak rushing nak pindah masuk umah baru wat masa ni..

sekarang kan en suami kerja dekat Poli Mersing..so hujung minggu hari khamis petang baru die balek jb..yang aku and aish plak ddk rumah mak ayah je laa..so, nanti lah bila dah setel2 raya baru mula nak buat pape kat umah tu kot..ihihihihihi..

ok..hr ni nak cite pasal kontraktor..actually kitorg ni masih survey2 kontraktor yang nak diberikan projek wat umah kitorg tu..plan nye nak tambah dapur belakang tu..biar bertutup sikit belah belakang sebab design umah kitorg ni, toilet kat luar, so ruang belakang tu nak ditutup so tak payah la nak keluar2..malam2 bahaya la pulak kan tetibe nak terbe ke ape ke..ihihihihi..buat masa sekarang kitorg dah survey dalam 3 org kontraktor..masing2 berbeza cara, harga dan hasil yang kitorg terpaksa tgk..

kontraktor a
die byk projek yang die ambik dekat kawasan rumah kitorg tu..hasilnya ok..harga boleh lah sebab masih dalam range budget kitorg..tapi bila byk projek ni, aku risau dorg akan wat ala kadar..kalau amik pon, maybe lambat sikit kot dgn kontraktor a ni..biar die setel2 umah lain2 dulu ke cemane..

kontraktor b
mmm yang ni mmg terpaksa reject..uhuhuhuh..harga rendah antara tiga2 ni, masih dalam range budget, tapi hasil nya mengecewakan..tak kemas, buat mmg cepat siap tp bila tgk finishing, mmg tak boleh diterima lah senang cite..yg ni kitorg tgk hasil rumah yg die buat..nasib baek belom bg deposit lg hr tu..uhuhuhuhuhu..

kontraktor c
kontraktor ni nampak profesional sikit..setiap ape yang kitorg request, semua dibuat quotation, siap ade surat quotation company..bg cadangan ape elok ape tak elok (ye lahh kitorg ni bukan la tau pon bab2 nak guna material ape utk dapur ke, cabinet ke, design elok2 nya cemane ke) pastu tgk hasil, insyaAllah memang puas hati..bab kos pulak memang tinggi..uhuhuhuhu..ye lahh sbb kontraktor c ni, die nmpk mcm memang ikut prosedur..bg quotation, buat pelan, design 3d, arrangekan pelan ke mbjb(kalau perlu)..so nmpk mcm profesional lah..tp tu lah, harga di luar budget kitorg pulak uhuhuhuhuh..

emm..pening mak memikirkan kos, mane nak pilih blablabla..ikut hati nak amik kontraktor c, sebab insyaAllah puas hati dgn hasil kerja..tp bila pikir bab kos, kikikikikik..kene plan balek nampak gayanya..ni belom lg nak beli barang elektrik, wiring, perabot, yada yada yada..

oklahh..alang2 post hari ni berkisarkan kontraktor, mari kita tgk ape yg boleh kita tgk dalam pemilihan kontraktor ni..

a) lebih elok kalau kontraktor tu recemmended dari rakan2 atau keluarga yang sememangnya berpuas hati dengan hasil kerja kontraktor tersebut..at least kita boleh visit keluarga dan rakan2 sambil tgk hasil kerja kontraktor yang dorg suggestkan tu..

b) dapatkan alamat rumah/pejabat kontraktor tersebut..so kita boleh ronda2 tgk kat mana pejabatnya, cemane rupa pejabatnya ke ape..sebab ape2 pon kita nak deal dgn dorg, elakkan dari kene tipu je..kalau dgr kes kawan2, ade gak yang ditipu oleh kontraktor ni..tu yg risau..uhuhuhuhuh..

c) dapatkan quotation dari beberapa org kontraktor..so kita boleh buat comparison, mana yg terbaik utk kita pilih..jgn terburu2 sebab kadang2 dorg ni amik je byk2 projek..tp nanti tak buat sebab nak setelkan rumah lain dulu..mcm kitorg ni tak rushing sgt..so boleh lah nak survey2 lagi..

d) boleh bg dorg wat projek kecil dulu dkt umah anda, then kalau puas hati, boleh la proceed dgn projek besar..

e) sentiasa berdoa semoga Allah menemukan kita dgn kontraktor yang jujur..Amiiinn

ok..korang ade recommended kontraktor tak sekitar Johor ni? boleh tambah2 koleksi survey..err tips tambahan, jgn byk sgt survey nanti boleh mendatangkan kepeningan..



Sunday, July 6, 2014

Shaklee : Takut makan pil? Set Tripple Gem ada

Assalamualaikum..

Tripple Gem - terdiri daripada Energizing Soy Protein, Meal Shake dan Performance 

Drink. Set ini elok jika diambil oleh mereka yang tak boleh nak telan vitamin 

langsung. Set ini juga sesuai diambil oleh golongan ibu mengandung dan menyusukan 

anak. So, sapa2 yang susah nak telan supplement dalam bentuk pil, Tripple Gem la 

yang sesuai untuk anda :)

Syiekin sendiri pon memang minum ESP and Performance Drink setiap hari untuk bersahur.. PD minum macam biasa dengan air sejuk..ESP pulak minum shake2 dengan milo guna air sejuk gak..SO far berpuasa alhamdulillah tak berasa sangat letih.,.kenyang pon bertahan la sampai ptg..:)


Ada yang nak cuba set Tripple Gem ni tak? Boleh share seisi keluarga..ihihihihi..Jom klik ikon di bawah untuk order secara online..




Thursday, July 3, 2014

Ramadhan 2014 : Kopi Mineral & BBPlus Kolagen

Assalamualaikum..

Salam Ramadhan semua..kejap je dah hari ke5 puasa..so cemane puasa masing2?
 ihihihihihih..

Haaa..ni nak share resipi nutrisi sihat ramadhan dari haio..
nak buat ala2 pakej laa kot2 ramai yang nak cuba kan?



Pakej A : 
Kopi Mineral 2box NP: RM53 (tambahan RM6 utk postage)
Promosi Ramadhan 2014 : RM53 (FREE POSTAGE)

Pakej B: 
Kopi Mineral 2box + 1box BBPlus Kolagen NP: RM233 (tambahan RM8 utk postage)
Promosi Ramadhan 2014 : RM218 (FREE POSTAGE)

Mineral coffee: KLIK SINI

lots of love,
Syiekin Azam, 

lola_kynai@yahoo.com
atau call/msg
012-6891643


FB : Syiekin Azam



Wednesday, June 18, 2014

Performance Drink Shaklee

Assalamualaikum..

Performance drink shaklee..pernah dengar? pernah minum tak?


PERFORMANCE DRINK:

Tengah musim2 panas ni, memang kita ni cepat dehidrasi..pening2, hidung berdarah, badan panas dalam, cepat dahaga, macam2 lagi lah..apa kata kita minum performance drink ni..

Kelebihan Performance Drink:
- Mengandungi proprietari elektrolit OPTI-LTYE dengan campuran unik karbohidrat yang membekalkan tenaga segera dan berkekalan untuk menyokong penghidratan optimal.
- Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi.
- Meningkatkan daya ketahanan badan.Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat,menggantikan air yang hilang semasa latihan fizikal,meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkn waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
- Mencegah Penyahhidratan-mengurangkan kehausan,mencegah penyahhidratan,melembabkan kulit dan kelihatan muda
- Memelihara tahap gula darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.
- Menjadi pilihan ahli sukan dan mereka yang menjalani gaya hidup aktif dan mengurangkan rasa dahaga.
- Kurang kandungan gula (less gular).
- Bebas gas atau tidak berkarbonat.
- Hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan dimana saje.Enak dimimum begitu atau bersama minuman lain

Sangat sesuai untuk:
- Para atlet
- Mereka yang berpuasa
- Mereke yang sering keletihan
- Sesuai juga untuk ibu mengandung/ibu menyusukan anak
- Mereka yang kurang minum air
- Mereka yang kerap sakit kepala
- Bila rasa nak demam atau demam
- Sesuai untuk kanak-kanak yang demam

Alang2 dah nak menyambut bulan ramadhan ni, kita bersahur dengan performance drink dan esp, insyaAllah kekal bertenaga dari pagi hingga ke petang..


Testimoni



lots of love,
Syiekin Azam, 

lola_kynai@yahoo.com
atau call/msg
012-6891643


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...