iklan atas

Mari mari mari..

Wednesday, March 13, 2013

Hari Wanita Antarabangsa

Assalamualaikum..

sempena Hari Wanita Antarabangsa bertarikh hr ni 8 Mac 2013, Syiekin nak buat jualan harga runtuh sikit khas untuk wanita2 yang ingin cantik dan sihat di luar sana..

Sebelum tu, syiekin share sikit infor pasal Hari Wanita Kebangsaan nie..


Matlamat

Wanita hendaklah diberikan hak serta peluang yang sama rata sama ada dalam bidang pendidikan, kerjaya mahupun pembuatan keputusan. Wanita bergelut dengan kerjaya demi menyara keluarga dan diri, sedangkan pada masa yang sama, turut menjadi seorang ibu mahupun isteri di rumah.
Wanita terpaksa bertungkus-lumus mencari nafkah bersama-sama suami mahupun bersendirian. Ada ketikanya, mereka tidak dapat menumpukan perhatian kepada tanggungjawab membesarkan anak sepenuhnya.Ibu yang bekerja bimbang tentang keselamatan serta kebajikan anak yang ditinggalkan di pusat-pusat jagaan.Tambahan pula, kos menghantar anak ke pusat jagaan atau didikan awal yang menawarkan perkhidmatan atau kemahiran tambahan agak tinggi. Umumnya, perkhidmatan jagaan anak mahupun didikan awal kanak-kanak yang berkualiti merupakan prasyarat penting kepada wanita yang bekerjaya. 

Tuntutan wanita
  1. Cuti bersalin yang lebih untuk menjaga dan menyusu anak.
  2. Insentif kepada suri rumah sepenuh masa.Pada 2004, seramai 2.79 juta wanita di Malaysia menjadi suri rumah sepenuh masa.
  3. Ujian saringan kesihatan asas percuma setiap dua hingga tiga tahun sekali.
  4. Sistem kehakiman yang lebih `mesra wanita' dan cekap dalam menangani kes-kes berkaitan keluarga. Malangnya, hakim wanita masih belum dilantik di mahkamah syariah. Ramai yang tidak bersetuju perlantikan wanita menjadi hakim di mahkamah syariah.Kajian Prof. Madya Noor Aziah Awal (UKM) 2001 mendapati 19 % kes perceraian masih tertangguh di mahkamah syariah Negeri Selangor dalam masa 12 bulan berbanding 30 % di mahkamah sivil.
  5. Keselamatan wanita dan kanak-kanak terjamin dan terpelihara terutama bebas dari ancaman mat rempit dan ragut.Contohnya kes pembunuhan adik Nurin Jazlin dan kehilangan Sharlinie .[2]

Nabi Muhammad dan Wanita

Nabi Muhammad menjadi contoh ikutan kita semua. Nabi suruh wanita menutup aurat bukanlah kerana mahu mengurangkan hak wanita untuk dedah sana atau dedah sini. Tetapi meninggikan martabat wanita beriman itu menjadi seumpama mutiara yang tidak ternilai. Dalam sejarah, Nabi tidak pernah memarahi dan memukul isteri-isterinya. "Dikalangan lelaki, akulah yang paling terbaik melayan isteri". Syerga anak-anak berada di bawah telapak kaki ibunya.

Rujukan : SINI


Ok..promosi yang syiekin nak bagi nie adalah seperti di bawah..

BBPLUS KOLAGEN*
RM180/kotak
RM480/3kotak FREE sample LACTOLITE YOGURT

LACTOLITE YOGURT*
Info : LACTOLITE
RM150/kotak 
RM420/3kotak FREE sample BBPLUS KOLAGEN


HERBA MAHARANI*
RM65/kotak
RM190/3kotak FREE sample GARAM BULUH PREMIER DRINK


MARINE ESSENCE SOAP*
RM105/kotak
RM300/3kotak FREE sample GARAM BULUH PREMIER DRINK

bagi yang berminat nak dapatkan harga promosi sempena hari wanita kebangsaan, boleh buat order ye..promosi nie akan open sampai hari selasa..opss..lupe pulak akan ada harga postage ye..:)

KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA


SYIEKIN AZAM - ABOUT ME


012 - 689 1643No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...